Teknoloji

İstanbul teknoloji girişimcileri için en uygun şehir

Genç MÜSİAD tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenecek olan Uluslararası Genç İşadamları Kongresi (UGİK’24), ‘Küresel Uyum’ temasıyla Grand Cevahir Otel’de başladı.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu,8. Uluslararası Genç İşadamları Kongresi’nde Haber7.com’un sorularını yanıtladı.

Programda deneyimli girişimcilerin genç girişimcilerle deneyimlerini paylaştığını belirten Burak Dağlıoğlu, “Burada Cumhurbaşkanımızın liderliğinde teknoloji girişimciliği alanında gençlerimizi gördük. Vermek istedikleri mesajlardan biri de gençleri teknoloji alanında girişimci olmaya teşvik etmek. Bu kapsamda hem maddi teşvikler sağlanıyor hem de düzenlemeler bunun önünü açıyor. “Belki de daha önemlisi finansmana erişim kolaylaştırılıyor” dedi.

Teknoloji girişimlerinde en büyük sorunun sermaye olduğunu vurgulayan Dağlıoğlu, “Türkiye’de hem kamu kaynakları hem de özel sektör imkanlarıyla sermayeye erişim imkanının olduğunu görüyoruz. “Türkiye Varlık Fonu, Sanayi Bakanlığımız, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası gibi kuruluşlarımız aracılığıyla belli bir sermayenin her zaman ekosistemde tutulduğunu görüyoruz.”

“İSTANBUL TEKNOLOJİ GİRİŞİMLERİ İÇİN EN UYGUN ŞEHİR”

Türkiye’nin sadece ülke genelindeki gençler için değil, tüm coğrafyadaki girişimciler için de değerli bir fırsat sunduğunu belirten Burak Dağlıoğlu, “Yakın zamanda yayınlanan uluslararası bir rapor, teknoloji girişimi kurmak için en uygun şehrin İstanbul olduğunu gösterdi. Bunun birçok bileşeni var. Çok büyük bir nüfustan bahsediyoruz. 86 milyonluk nüfus bir pazar anlamına gelirken, aynı zamanda üretebilme yeteneğine sahip bir genç anlamına da geliyor. İstanbul çok özel bir şehir, çok sofistike bir tüketici talebine ev sahipliği yapabilecek bir şehir. Teknoloji girişimcilerine özellikle bir ürün veya hizmet geliştirirken onu piyasada test etmek, geliştirmek ve mükemmelleştirmek için çok güzel bir test fırsatı sunuyor. “Tüm uluslararası girişimcilerden ve yerel girişimcilerden haber alıyoruz” dedi.

“BU EKOSİSTEMİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Türkiye’de özellikle erken aşama teknoloji yatırımlarına yatırım yapmak üzere kurulmuş çok sayıda uluslararası girişim sermayesi fonunun bulunduğunu belirten Dağlıoğlu, şöyle konuştu: “Tüm bunlar Türkiye’de çok canlı ve güçlü bir girişimcilik ekosisteminin oluşmasını sağlıyor. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi olarak bu ekosistemle özellikle sermaye anlamında çok yakın çalışıyoruz. Daha önce yakın çalıştığımız girişimcileri ve firmaları bugün burada görmek bizim için mutluluk kaynağı. “BU ekosistemi desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

“İYİLİN DÜŞMANI DAHA İYİDİR”

Türkiye’deki genç girişimcilerin potansiyelinin çok yüksek ve vizyonunun çok net olduğunu belirten Dağlıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Fikirleri var ve bunları hayata geçirmek istiyorlar. Mentorluk konusunu sık sık duyuyoruz. Bu girişimciler için önemli bir bahistir. UGİD gibi platformlarla bunun bir kapısı aralanıyor. Burada deneyimli iş insanlarının yanı sıra genç kümeleri de görüyoruz. Bu onlara mentorluk fırsatı sunuyor. Elbette potansiyeli daha ileriye taşımak her zaman mümkün. Daha yeterli, yeterlinin düşmanı haline gelir. “Tüm imkanlarımızla daha iyi fiyatlara ulaşmak için çalışacağız.”

3 BİN 500 KİŞİ KATILDI

8. Uluslararası Genç İşadamları Kongresi’ni düzenlediklerini belirten Genç Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Lideri Cahit Er Temel, “Çok güzel ve dinamik bir başlangıç ​​yaptık. Her iki yılda bir düzenlediğimiz, girişimcinin yakın gelecekte karşılaşacağı durumların ele alındığı bir kongre. Dolayısıyla girişimcinin vizyonu baştan sona nasıl belirlediği açısından birçok fayda sağlıyor” dedi.

Kongrede 3 ana konuya odaklandıklarını belirten Erkaynak, “Girişimcinin zihniyeti nasıl olmalı? Nasıl bir eylem planı olmalı? ve Fırsatlar nelerdir? Bunu pek çok alanda uzman iş dünyasının temsilcilerinden duymuş olacak. Çok güzel bir program ve ilgi oldukça fazla. “500’ü yurt dışından olmak üzere yaklaşık 3500 kişinin katıldığı önemli ve büyük bir kongredir.” bilgisini paylaştı.

2024 hedeflerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cahit Erkaynak, sözlerine şöyle devam etti:

2024, Türkiye’nin 2. yüzyılının ilk yılıdır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı Türkiye Yüzyılı hareketi var. Bu vizyonla hareket etmek istiyoruz. Türk asrının 16 meselesi vardır. Birinci unsur gençlik ve girişimciliktir. Gençleri esas alan, girişimcilik odaklı bir çalışma politikası belirledik. Dolayısıyla 2024 çeyreğinin temel işlevi girişimcilik odaklı çalışma tarzı olacaktır. Umarım bu yıl asıl sorunumuz bu olur. Girişimcilik faaliyetlerini artırırken verimliliği de korumak istiyoruz. Çünkü çok hızlı dönüşen, değişen bir dünyadayız. “Artık bu değişime karşı hızlı aksiyon alabilecek girişimciler yetiştirmemiz gerekiyor.”

KAYNAK: HABER7

haber-atakum.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu