Haber

Kocasinan Belediyesi Personeline KVKK Eğitimi Verildi

Kocasinan Belediyesi’nde 28 Ocak Kişisel Verilerin Korunması (KVKK) Günü kapsamında belediye çalışanlarına farkındalık eğitimi verildi. Eğitimde kişisel verilerin korunmasının önemi vurgulandı.

Kocasinan Belediyesi tarafından 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında çalışanlara yönelik düzenlenen hizmet içi eğitim, belediyenin seminer salonunda çalışanların katılımıyla gerçekleştirildi. KVKK (6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu) kapsamında Kişisel Verilerin Korunması Başkanlığı Hukuk Müşavirliği tarafından farkındalık eğitimi verildi. Kişisel Bilgilerin Korunması Komitesi Başkan Danışmanı Gökhan Civan, slayt sunumuyla KVKK hakkında bilgi verdi. Ayrıca Kocasinan Belediyesi KVKK Sorumlusu Tuba Karaman da KVKK hakkında ön bilgi verdi. KVKK eğitiminde temel kavramlar, bireysel verinin tanımı, hukuktaki aktörler, bilgi hakları, bilgi işlem kuralları, yaptırımlar ve kişilik hakları detaylı bir şekilde anlatıldı. Eğitimde çalışanlara ne tür verinin kişisel veri olduğu, kişisel bilgilerin nasıl korunacağı, hangi durumlarda hangi amaçlarla kullanılacağı konularında bilgi verildi.

Kişisel verilerin korunmasına büyük önem verdiklerini vurgulayan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Kocasinan Belediyesi olarak Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun eksiksiz uygulanmasını sağlayan belediyeyiz. Bunu en iyi şekilde uyguluyoruz. Kanun çıktığı günden bu yana hem işçi hem de altyapı anlamında, özellikle hizmet alanında, “Şirket içi eğitimler kapsamında çalışanlarımızı çeşitli alanlarda bilinçlendirme faaliyetleri yürütüyoruz. Çalışanlarımızın bilgi ve becerilerini eğitimlerle arttırıyoruz. Bu eğitimlerin de katkısıyla daha güvenli bir çalışma ortamı yaratarak hizmet kalitemizi artırıyoruz” dedi. – KAYSERİ

haberahlat.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu